Tuesday, September 01, 2009

::~18~:: Ponteng Kelas


Assalamualaikum...

Buat pertama kalinye dalam sejarah Barack Obama, saya ponteng kelas ekonomi kejuruteraan.. Isy, teruk betul.. Dah tahun 4, still lagi ade kudrat nak ponteng kelas.. Apelah tanggapan budak-budak tahun satu macam budak SWB tue kat saya nanti kan ? T_T :sweaty:

Aduh, kecian pulak Mr-Lecturer tue, mesti die dah takde semangat sangat nak mengajar kat depan tanpa kehadiran budak pendiam, azhar nie.. (Heh, kenape jeling2? Tak percaye ker saya nie sorang pendiam ?) :ahaha:

"Ya Allah, ampunkanlah pelajar yang bernama Azhar ini... Semoga beliau mendapat hidayah untuk pergi ke kelas...doadoa "


Disebabkan ketidak-dapatan-hadiran ke kelas petang tadi, so... di sini, saya ingin memohon maaf kepada Mr-Lecturer. Berikut adalah sebab-sebab yang menyebabkan saya langgar lari daripada datang ke kelas Economi Kejuruteraan :

1. Hujan turun dengan lebatnya....

* Penjelasan : Disebabkan hujan yang turun dengan ketulan-ketulan ais berapi, saya bimbang jikalau terjadi apa-apa yang memudharatkan diri saya juga kenderaan kapchai saya; TAE*7*6 tersebut. Bagi mengelakkan keadaan yang tidak diingini itu, saya bertindak untuk menunggu hujan reda sehinggalah kes nombor 2 dibawah berlaku..

2. Tertidur...
* Penjelasan: Kes ini berkaitan dengan sifat seorang manusia normal, yang suke tidor dikala kesejukkan dan kedinginan renyaian hujan.. Oh, sungguh indah sekali perasaan dapat memeluk bantal yang seakan manusia tersebut.. :sleep: Eh-eh, nak stop dululah sebelum bahase-bahase pelik yang tak dapat dihindarkan muncul bertalu-talu nanti...tumbuk

3. Motorsikal..

* Penjelasan : Haa.. yang ni satu masalah. Sejak-dua-menjak nie, motorsikal ni ade problem sikit lah Mr Lecturer. Kekadang, die rase nak hidup.. die idup lah... kalau die rase die nak disepak teranjang, die tak hiduplah... Tengoklah, sehari dua nie nak hantar jugak motor TAE nie masuk workshop... Tapi kekurangan fulus pulak... Nie gara-gara kes dibawah... T_T

4. Perut Lapar....

* Penjelasan : *silence*. Tanak jelaskan ape-apelah.. Tak baik mengumpat dekat perut sendiri.. Nak-nak bulan puasa nie... Kan perut kan ? (mimik muka bercakap dengan perut~) gatai

Di bulan baik ni, harap-harap Mr Lecturer tersebut dapat memaafkan ketidak-dapatan-hadiran saye petang tadi.. Bile lagi nak tambah pahale free kan, mR lecturer ?? Hoho...

**Lepas ini, tanaklah saya ulangi ponteng kelas beliau lagik... (insyaAllah, tak janji)...**

Click to Share With Others :
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

2 comments:

iwan @ reez @1 @ e1 on September 2, 2009 at 8:56 AM said...

bro dah 2 hari ponteng kelas... lg r dasat. MC dah abes tp sakit x baek lg :((

ZaaRz on September 2, 2009 at 1:24 PM said...

tapi takpe.. ade MC kan... huhuhu... T_T cepat la baik.. update blog bro tue.. ;)

Post a Comment

 

[::~The Bebeller~::]

My Photo
ZaaRz
Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Saya tak suka menulis. Tapi saya suka bercerita. Dengan itu tak bermaksud saya suka cakap, saya seorang yang pendiam aje. Tak reti nak cerita pasal 'orang lain', kutuk-mengutuk, fitnah-menfitnah, caci-mencerca bukan style saya. Saya hanya menulis fasal diri saya dan mereka-mereka di sekeliling saya. Semua cerita yang saya karang, merupakan pengalaman istimewa untuk saya. Dengan tambahan rakan-rakan sebagai penyeri, family yang menceriai hidup ini, dan mak ayah sebagai pelengkap hidup, saya rasa hidup saya amat bermakna. Kerna diriku sungguh berharga, auu! Anyway, kalau saya rajin, banyak masalah yang perlu diluahkan, or even ada idea nak sembur-sembur sini, ada lah post baru. tiba time malas? Maaf aja la. Oh ye, saya tak ramai kawan. Cuma ramai peminat aje, hotttt kan saya? Hidup & diri saya simple. Dan Alhamdulillah dengan kesimple-lan itu, saya jadi diri saya yang sebenar-benarnya. Terima Kasih buat kengkawan yang bakal mahupun pernah bergelar kawan saya. Anyway, hontouni arigatou kerana singgah sini.. =)
View my complete profile

[::~Recent Entries~::]

Powered by Zaarz

[::~Top Commenters~::]

Powered by Zaarz

| ::~EnDLeSS ThouGhT oF MiNe~:: © 2009. All Rights Reserved | Template Style by My Blogger Tricks .com | Design by Brian Gardner | Back To Top |