Saturday, August 29, 2009

::~16~:: Perut, Hati atau Mulut ?


Hye guys,

Pehabaq korang di bulan kelaparan ni ? still boleh survive ke ? terawih ? puasa ? penuh lagik ke ? harap-harap penuh la yer... Jangan jadi macam saya dah, serius cakap... terawih, dah tinggal... hari pertama pulak tue~ T______T Kalau lah terawih tue boleh diganti, takpe jugak... Ni, dah tak boleh diganti... rugi pulak rasanye...
sedih

Heh... Macam biasalah, kalau bulan puasa aje, mestilah berkeliaran semua makhluk bertanduk peniaga kat bazaar cari duit lebih untuk raye nanti.. kan ? Tadi, saya pun pergi melawat jugak bazaar-bazaar yang ada kat UTM nie (cheh, macam banyak pulak).. Takdelah, pergi bazaar kat Fakulti Alam Bina (FAB) tue aje.. Walaupun bazaar tahun nie tak sebesar-besar bazaar tahun lepas, tapi rasa berpuas hati jugaklah bila dapat cuci mata melihat gerombolan-gerombolan gurlz yang lalu lalang menyepitkan lagi suasana bazaar FAB tue. HohO, makin menjadi-jadi pulak kegatal-gatalan bila perut lapar nie... :devilishgrin:



Haah, bila bercakap mengenai perut... jap tadi, masa pergi bazaar FAB tue... At first, niat kat hati ni just nak melawat-lawat sambil nak ‘menghensemkan-diri-walaupun-dinding-perut-tengah-digerudi-rasa-kelaparan-yang-amat’ kat gegurlz yang ada kat bazaar tue tadi, tapi... gagal pulak... Tak ramai sangat orang kat bazaar tadi, yang adenye... cuma, saya dan kawan saya aje.. hoho.. siap kena perli lagik kat sorang mamat yang tengah jual air yang sound “Meh beli2, tidak lewat tidak awal lagi nie...”. Walaupun saya tak berapa faham apa yang mamat tu cakap, tapi sedikit terasa laa dengan ayat tidak lewat tidak lewat tadi tue...Takpe, abaikan aje mamat jual air tue...doa Semoga air beliau tak sedap...Amin... doa Erk korang, jangan la ikut saya mendoakan keburukan orang lain.. Tak elok... Saya takpe, dah dizalimi dengan kata-kata penjual tadi...

Heh... Biasanya bazaar tue dipenuhi dengan makhluk UTM dalam pukul >5.30ptg. Tapi, tadi sebelum pukul 5 pun saya dah tercegat kat depan booth kuih.. Hoho... Tapi takpe, seb baik jumpa jugak kuih yang dah lama bertakung dalam sanubari... Kuih Melaka... Heh... tapi, tadi ingat nak beli satu jenis kuih aje, then ade kuih gulung pulak muncul depan mata sambil berkata-kata, “saye pun kueh favourite awak jugak, belilah saye... beli....”.... Isyy, disebabkan kueh gulung pandai berkata-kata dengan comelnya, so saye pun belilah seringgit...

Disebabkan tak banyak sangat makanan yang ada kat FAB tue, Hafiq pun mencadangkan supaye beli makanan berat kat kafe K9 jek. Sampai aje kat K9, dengan perasaan tengok langit, timbullah perasaan taknak beli makanan berat-berat.. Tapi, masuk jugak kafe K9 tue.. Nak tengok-tengok aje laa... Kononnye jela nak tengok2... Tapi, mulut lak dah ternganga-nganga tengok masakan berlauk yang merah-merah tue (Saye suke pedaS)... lapar Hati pulak dah arahkan tangan ntuk ambil nasi + lauk2 pedas pedas.. Sedar tak sedar, dah depan kaunter pembayaran dah.... Biasa, kena below 3 ringgit, tapi hari ni... da cecah 4 ringgit pulak.. Haih.. Perut oh perut, kenape laa ko goda hati aku yang suci mulus serta betul bendul nie beli makanan banyak2?

Apa-apapun, di bulan puasa ni.... Diharapkan siape-siape yang mengunjungi bazaar ramadhan tue, bawak-bawaklah bertenang bila berhadapan dengan lauk yang menggila serta menggoda tue.. Jangan diikutkan sangat nafsu, nanti... makan pun tak habis.. bila tak habis, buang.. Membazir namanya.... kan ? Okay.. tue aje untuk hari ini... Semoga ramadhan kali ini dapat mengajar kita erti kesabaran dan kelaparan seperti mana yang tengah dialami oleh saudara-saudara kita di Palestin sana... InsyaAllah.. :senam:

Wsalam..

Click to Share With Others :
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

2 comments:

Some1 Secret89 on August 30, 2009 at 6:41 PM said...

hahaha~ gila la ayat ko~ aku dah la baca dekat lab. asyik sengih2 jek. adoiii~ nasib baek tak ada sesiapa yang mengenali. kut tak...jatuh saham~! hahaha.

ps: duh~ hari ni aku beli BANYAAAAK makanan~ haha. macam mana nak habis entah. ;P ngeee~ *mode insaf is activated* huhu. T_T

ZaaRz on August 31, 2009 at 12:15 AM said...

eRk... ayat aku ni tak seswai sangat ke najmah ? isy... jangan sengih2 dalam lab.. kan orang len nmpak, naye aje.. hehe..

Takpe, kalau tak habis.. simpan aje ntuk sahur nanti..

Post a Comment

 

[::~The Bebeller~::]

My Photo
ZaaRz
Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
Saya tak suka menulis. Tapi saya suka bercerita. Dengan itu tak bermaksud saya suka cakap, saya seorang yang pendiam aje. Tak reti nak cerita pasal 'orang lain', kutuk-mengutuk, fitnah-menfitnah, caci-mencerca bukan style saya. Saya hanya menulis fasal diri saya dan mereka-mereka di sekeliling saya. Semua cerita yang saya karang, merupakan pengalaman istimewa untuk saya. Dengan tambahan rakan-rakan sebagai penyeri, family yang menceriai hidup ini, dan mak ayah sebagai pelengkap hidup, saya rasa hidup saya amat bermakna. Kerna diriku sungguh berharga, auu! Anyway, kalau saya rajin, banyak masalah yang perlu diluahkan, or even ada idea nak sembur-sembur sini, ada lah post baru. tiba time malas? Maaf aja la. Oh ye, saya tak ramai kawan. Cuma ramai peminat aje, hotttt kan saya? Hidup & diri saya simple. Dan Alhamdulillah dengan kesimple-lan itu, saya jadi diri saya yang sebenar-benarnya. Terima Kasih buat kengkawan yang bakal mahupun pernah bergelar kawan saya. Anyway, hontouni arigatou kerana singgah sini.. =)
View my complete profile

[::~Recent Entries~::]

Powered by Zaarz

[::~Top Commenters~::]

Powered by Zaarz

| ::~EnDLeSS ThouGhT oF MiNe~:: © 2009. All Rights Reserved | Template Style by My Blogger Tricks .com | Design by Brian Gardner | Back To Top |